Historia

Paikallis-Sähkö pähkinänkuoressa

1959
Sotkamon Sähkö perustettiin.

1967
Sotkamon Sähkö liittyi Expert-ketjuun.

1969
Sotkamon Sähköstä Paikallis-Sähkö.

1988
Paikallis-Sähkö osti Kajaanin Sähkötyö Oy:n.

1996
Paikallis-Sähkö valittiin Vuoden Expert-myymäläksi.

1997
Kajaanin Kauppakadun myymälään valaisinmyymälä.

1999
Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiön valtakunnallinen koulutuspalkinto.
Yrityksen oma laatuohjeisto valmistui.
Paikallis-Sähkön Sotkamon toimitalo valmistui.

2007
Paikallis-Sähkö osti paltamolaisen Sähkötoimisto Pekkala Oy:n.

2009
Paikallis-Sähkö juhlii 50-vuotista toimintaansa.
Ennakkohuoltopalveluiden aloittaminen.

2010
TEGG-ennakkohuoltopalvelun toiminta laajenee tietoliikennesektorille.

2011
Soneran yritysasiakkaisiin liittyvä kaupankäynti on Kainuussa siirretty Soneralta kokonaan Paikallis-Sähkön hoidettavaksi.
Paikallis-Sähkö osti kuusamolaisesta Sähköinsinööritoimisto Tuomo Tuominen Oy:stä enemmistöosuuden. Yhtiö jatkaa Paikallis-Sähkön tytäryrityksenä.

2013
Sähköinsinööritoimisto Tuomo Tuominen Oy fuusioituu 1.9.2013 -alkaen emoyhtiöönsä, jolloin siitä tulee Paikallis-Sähkö Oy:n Kuusamon asennus- ja suunnitteluosasto.
Lopetimme SoneraPro -kauppiastoiminnan.

2014
Lapin Sähkösuunnittelu -aputoiminimi käyttöön.
Kaunisvaaran kaivoksen rikastamon II-linjan sähköistysurakka Ruotsin Pajalassa alkoi huhtikuussa. Kohde on ensimmäinen merkittävä projekti Suomen rajojen ulkopuolella 2000-luvulla.
Paikallis-Sähkön Expert-myymälät muuttuvat Veikon Kone -myymälöiksi syyskuun alusta alkaen. Veikon Kone -ketjulla on yli 50 myymälää ympäri Suomen.

2016
Talotekniikkakonserni QuattroMikenti Group ostaa Paikallis-Sähkö Oy:n. Konserni on Suomen suurimpia ja kansainvälisimpiä talotekniikka-alan toimijoita.

Paikallis-Sähkön myymälät irtautuvat Veikon Kone -ketjusta ja jatkavat 26.9. alkaen kaikista alan ketjuista vapaina kodintekniikkaliikkeinä.

2018
Kodintekniikkamyymälöistä luovutaan.
Konsernin ja sen tytäryhtiöiden liiketoimintaa fokusoidaan LVIJA-, sähkö- ja sprinkleriurakointiin sekä näiden kunnossapitoon. Osana tätä fokusointia Paikallis-Sähkö luopuu kodinkoneiden vähittäiskaupasta ja keskittyy jatkossa sähkö-, automaatio-, tele- ja turvaurakointiin sekä sähköjärjestelmien ennakkohuoltopalveluihin.
Sähköurakoinnin aloittaminen Kuopiossa.

2019
Kajaanilaisen Capitis Oy:n kanssa tehty rakennusautomaatio-liiketoimintakauppa tuo vahvaa osaamista ja kasvumahdollisuuksia rakennusautomaation palveluihin. Jatkossa molempien yhtiöiden rakennusautomaatiourakointi tapahtuu Paikallis-Sähkölle siirtyvän Capitis -nimen alla.
Paikallis-Sähkö juhlii 60-vuotista toimintaansa.

2020
Timo Keränen Paikallis-Sähkön toimitusjohtajaksi.
Paikallis-Sähkö vahvistaa asemiaan Kuusamossa ja lähikunnissa ostamalla Sähköpalvelu Mustonen Oy:n sekä Palosaaren Sähkö Oy:n sähköurakointiliiketoiminnan.

2021
Capconista (Capitis Control Oy) Paikallis-Sähkön tytäryhtiö.

 

Historia

Vuonna 1959 perustetusta pienestä paikallisesta Sotkamon Sähköstä ja kymmenen vuotta myöhemmin Paikallis-Sähkö –nimen ottaneesta yrityksestämme on kuuden vuosikymmenen aikana kehittynyt merkittävä toimija Kainuussa ja Oulun talousalueella. Tänä päivänä Elektria -ketjuun kuuluva ja seitsemällä paikkakunnalla toimiva vakavarainen ja luotettava yrityksemme työllistää pitkälle toista sataa ihmistä sähköurakoinnissa, sähkötarvikekaupassa sekä huoltotoiminnassa. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 19,4 miljoonaa euroa. Työntekijöitä oli keskimäärin 134 henkilöä.

Vuosien aikana tekemiemme yritysostojen kautta olemme pystyneet vahvistamaan toimintaamme ja uskottavuuttamme entisestään. Tästä ovat osoituksena niin lukuisat valtakunnalliset tunnustukset ja palkinnot kuin tunnettujen merkkituotteiden edustukset ja isojen rakennuskohteiden sähköurakointityötkin, kuten esimerkiksi Kainuun merkittävien kaivoshankkeiden sähköistystarpeet. Unohtamatta niitä tuhansia yksityiskoteja, jotka ovat luotteneet ammattitaitoomme oman kotinsa sähköistyksessä ja kodinkonehankinnoissaan.

Yksi tämän vuosituhannen ylpeydenaiheistamme on Ennakkohuoltopalvelu, joka tarjoaa asiakkaillemme uutta huippuluokan sähköjärjestelmäpalvelua.

Toukokuussa 2016 QuattroMikenti Group osti Paikallis-Sähkö Oy:n. Kauppa kasvattaa QuattroMikenti Groupin liikevaihdon vuonna 2019 jo yli 150 miljoonan euron. QuattroMikenti Group tekee kaikkia LVIJA-, sähkö- ja sprinkleritöitä Suomessa ja Venäjällä. Yritysryhmään kuuluu Paikallis-Sähkö Oy:n lisäksi kaksikymmentäviisi erikoistunutta tytäryritystä ja konserni on Suomen suurimpia ja kansainvälisimpiä talotekniikka-alan toimijoita.  Konsernin palveluksessa on lähes 500 LVI- ja sähköalan ammattilaista. Toimipaikkoja on 25 paikkakunnalla. www.qmg.fi